EnergiWatch

Novozymes-topchef: Hullet er "stoppet" i Bioenergi

"Vi har mindsket tilbagegangen ved at være tæt på vores kunder. Kundenærhed er vigtigt i alle vores forretningsområder," lyder det fra koncernchefen.

Foto: NOVOZYMES

Novozymes' Bioenergi-division, der laver enzymerne til fremstilling af bioethanol, har haft et 2020, hvor salget er styrtdykket. I fjerde kvartal 2020 blev dykket dog mindsket, og her faldt salget med 4 pct. på organisk basis.

For trods tilbagegangen er der dog sket en bedring fra faldet på 37 pct. i andet kvartal, hvor salget af brændstof blev lukket og slukket med massive nedlukninger verden over - og især i USA. I juli, august og september lød faldet på 5 pct.

"Vi har mindsket tilbagegangen ved at være tæt på vores kunder. Kundenærhed er vigtigt i alle vores forretningsområder," siger Ester Baiget, der er koncernchef i Novozymes, og fortsætter:

"Men verden er blevet "covid-disrupted", og det gælder også os."

Ifølge Sydbank viser markedsdata for den amerikanske etanolproduktion, som udgør omkring 50 pct. af den globale etanolproduktion, en tilbagegang på 7,3 pct. i fjerde kvartal 2020 i forhold til samme periode sidste år. Og Novozymes holder sig altså et godt stykket fra den tilbagegang.

"Vi har været gode til at veksle det til vækst. For ser vi tilbage til april sidste år, så faldt efterspørgslen på benzin på det amerikanske markeder med 50 pct.," siger topchefen.

I 2021 ventes det organiske salg i Bioenergi at være drevet af en tilbagevending til det mere normalt på det amerikanske marked efter covid-bomben sidste år. Væksten i den amerikanske etanolproduktion ventes at blive midt-encifret, og det ventes, at Bioenergi følger den.

Samtidig ventes de øvrige regioners vækst at blive positiv.

Novozymes går mindre tilbage end frygtet

Nyt Novozymes-enzym kan levere 1 pct. mere bioethanol 

Mere fra EnergiWatch

Kinesisk møllegigant afslører teknologiskift

Høje mineralpriser får Goldwind til at afsløre afgørende teknologiskift. Lave vindhastigheder og funktioner, der maksimerer cash flow for kunden, er andre mulige fokusområder for fremtiden, siger adm. direktør for Goldwind Denmark.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs