EnergiWatch

Energinet jagter fleksibilitet i ukendt farvand

Hidtil har bud på de stadig mere lukrative markeder for systemydelser været forbeholdt aktører med elmålere. I et nyt forsøg forsøger Energinet nu at hente fleksibilitet hos aktører, som ikke har præcise data for strømforbrug.

Svømmehaller bliver fremhævet af Energinet, som bygninger, der typisk ikke har tilstrækkelig god data på elforbruget, men har mange andre data, der kan træde ind i stedet for og give et præcist billede af strømforbruget. | Foto: Finn Frandsen

Engang var kraftværket ankeret i strømforsyningen: Store buldrende konstruktioner med hundrede meter høje skorstene, som sendte elektroner ud i de danske husholdninger og samtidig stabiliserede nettet og beskyttede danskerne mod flakkende lyspærer.

Den tid er efterhånden forbi. Med stadig større andele vedvarende energi i forsyningen og stadig færre kraftværker, må Energinet vende sig andetsteds hen for at finde de såkaldte fleksibilitets- og systemydelser, som kan holde nettet i balance.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs