EnergiWatch

Energinets opgør med specialregulering vil give enorm CO2-reduktion

Når Energinet ændrer på specialreguleringen, så det ikke længere er attraktivt for danske vindmøller at deltage og få betaling for at stoppe produktionen, vil det give en regional CO2-besparelse på 1 mio. ton om året.

Energinet sætter nu tal på, hvor stor CO2-reduktionen vil være, hvis man ikke længere betalte vindmølleejere for at slukke for deres vindmøller. | Foto: Vattenfall

Hvis de danske vindmøller ikke længere bliver betalt for at stoppe produktionen af hensyn til interne flaskehalse i Tyskland, vil det resultere i en CO2-reduktion på 1 mio. ton om året.

Det viser en ny analyse, som Energinet har foretaget af klimaeffekten ved flytte handlen specialregulering fra balancemarkedet over på intra-day markedet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs