EnergiWatch

Tænketank opfordrer til mere atomkraft i Storbritannien

Storbritannien risikerer at gøre sig for afhængig af fossile brændsler, lyder det i ny rapport fra britisk tænketank.

Foto: Luke Macgregor/Reuters/Ritzau Scanpix

Briterne vil unødigt længe afhængige af olie og gas, hvis der ikke bliver investeret i nye atomkraftreaktorer, som kan modvirke den fluktuerende energiproduktion, som vedvarende energi nødvendigvis medfører.

Sådan lyder det i en ny rapport fra den britiske centrum-højre tænketank Centre for Policy Studies, som Financial Times beskriver. Rapporten er finansieret af franske EDF, som opererer alle britiske atomanlæg.

Den viser, at vind og sol sidste år udgjorde mindre end en femtedel af briternes daglige elektricitetsbehov i 82 tilfælde. Nogle gange udgjorde den grønne energi ikke mere end 5 pct. af elektricitetsbehovet, mens den andre gange tog sig af to tredjedele.

Og det er den usikkerhed, der får rapporten til at konkludere, at mere atomkraft er vejen frem for briterne. Det skal også ses i sammenhæng med, at gas sidste år udgjorde 34,5 pct. af briternes strømforbrug – mere end nogen anden energikilde.

Som det ser ud nu, skal alle britiske atomanlæg på nær et enkelt udfases før 2030. 3,2 GW-anlægget Hinkley Point C er lige nu det eneste undervejs. Rapportens skribent anerkender over for Financial Times, at sol og vind vil vokse, men han mener ikke, at det vil være nok til at imødekomme alle briters elektricitetsbehov.

 

EU-tiltag udskydes efter oversvømning af høringssvar

12,2 GW vind planlægges opsat i USA i 2021

Ny minister skal lede grøn britisk industrirevolution

Ny rapport peger på, at EU’s klimamål for 2030 bliver svært at nå 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs