EnergiWatch

Energinet vil stoppe guldrandet grænsehandel

Danske strømproducenter blev i 2020 betalt 536 mio. kr. for af hensyn til det tyske net at slukke for produktionen. Det er for dyrt, mener Energinet. De foreslår derfor en ny model for modhandel, som modtager kritik fra Dansk Energi.

Energinet vil med ny model for modhandel reducere regningen for at slukke vindmøller af hensyn til den tyske netkapacitet. | Foto: HENNING BAGGER/Henning Bagger / henning bagger

536 mio. kr. blev de danske strømproducenter sidste år betalt for ikke at producere 3 TWh strøm.

Betalingen skete i form af modhandel ved brug af specialregulering, hvor danske vindmøller eller kraftværker af hensyn til begrænset netkapacitet i Nordtyskland slukkede.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs