EnergiWatch

Dansk pensionskasse går ind i klimakamp mod HSBC

Investorgruppen ønsker, at HSBC skal bremse al udlån til kulkraft samt have større fokus på den grønne omstilling.

Foto: Reuters/David Gray

Flere investorer fremsætter hård kritik af den britiske HSBC's finansiering af sort energi og fossile brændstoffer.

Nu går den danske pensionskasse Akademikerpension ind i kampen mod den slappe klimaindsats i en af verdens største banker.

Det skriver Jyllands Posten Erhverv.

De kampklare investorer består af i alt 15 tunge institutionelle investorer, heriblandt svenske Folksam, britiske Man Group og franske Amundi.

De vil alle stille HSBC til ansvar for storbankens målsætning om at være CO2-neutral i 2050 - en målsætning, som lige nu er intet andet end varm luft for investorerne.

Investorgruppen ønsker nemlig, at HSBC skal bremse al udlån til kulkraft samt have større fokus på den grønne omstilling.

"Banken skal sætte klima højt på dagsordenen og få det helt ind i bestyrelseslokalet. Og så skal der ryddes ud i bankens aktiviteter i forhold til at finansiere fossil energi, ikke mindst kulkraft," siger Anders Schelde, som er investeringsdirektør i Akademikerpension, til Jyllands Posten.

Ifølge Anders Schelde er det ikke kun HSBC, der skal stramme sin klimaindsats op, men også flere danske C25-selskaber bør øge indsatsen.

Pensionskassen planlægger sammen med LD's fonde at fremsætte grønne aktionærforslag hos flere af landets selskaber i løbet af foråret, skriver Jyllands Posten Erhverv.

Salget af grønne obligationer eksploderer: Det er et gryende "kæmpemarked"

Verdensnaturfonden kritiserer danske pensionsselskaber for klimanøl 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs