EnergiWatch

Kongressen har bekræftet Joe Bidens valgsejr

Efter voldsomme optøjer afbrød processen, har Kongressen formelt godkendt resultatet af præsidentvalget.

Foto: POOL/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Kongressen godkender formelt Joe Biden som USA's næste præsident efter at have optalt og godkendt valgmandsstemmerne fra de enkelte delstater.

306 valgmænd går til Joe Biden, mens den afgående præsident Donald Trump har fået 232 valgmænd.

Det erklærer den afgående vicepræsident Mike Pence i Kongressen, hvorefter flere medlemmer bryder ud i bifald.

Processen blev afbrudt onsdag aften dansk tid, da hundredvis af Trump-tilhængere trængte ind i Kongressen.

Fire personer er ifølge politiet blevet dræbt under urolighederne, mens 52 er blevet anholdt.

Efter flere timers kaos kom der igen kontrol over situationen, og politikerne i Kongressen kunne natten til torsdag genoptage arbejdet med at godkende valgresultatet.

Republikanske medlemmer af Repræsentanternes Hus forsøgte undervejs at gøre indsigelser mod valgresultatet i flere delstater, herunder Pennsylvania.

Når der gøres indsigelser mod valgresultatet i en delstat, får Repræsentanternes Hus og Senatet to timer til hver for sig at debattere indsigelserne.

Samtlige indsigelser blev stemt ned af de to kamre i Kongressen, hvorfor resultatet af valgmandsstemmerne som forventet blev godkendt.

Trump har efterfølgende i en erklæring, som hans talsmand har delt på Twitter, lovet, at der vil ske en fredelig overdragelse af magten 20. januar.

Demokraterne får reelt flertal i Kongressen

Trump åbner for olieboring i Alaska 

Mere fra EnergiWatch

Olieselskabernes fremgang breder sig kun langsomt til drilling

Olieselskaberne vejrer morgenluft med stigende oliepriser, men deres lyst til at investere er behersket. Derfor må den kriseramte drilling-sektor indstille sig på at vente på bedring i aktivitetetsniveauet, vurderer to aktieanalytikere over for ShippingWatch.

Brancheorganisationer hylder opgøret med hockeystaven

Tekniq Arbejdsgiverne og Dansk Fjernvarme er glade for, at regeringens hockeystav er lagt tilbage på hylden med et ambitiøst delmål på en CO2-reduktion på 50-54 pct. i 2025. Nu skal rammevilkårerne komme på plads, så selskaberne kan trække i arbejdstøjet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs