EnergiWatch

Grønne selskaber til tops på udsigt til demokratisk sejr i senatsvalg

Vestas, Ørsted og Rockwool er flyvende på børsen med udsigten til en demokratisk dobbeltsejr i Georgia.

Foto: vestas

Det peger retning af en demokratisk dobbeltsejr i det vigtige senatsvalg i den amerikanske delstat Georgia, og det sender fra start de grønne aktier til vejrs i det danske C25-indeks.

Her indtager Vestas toppen med en stigning på 2,9 pct. til 1508,50 kr., mens Ørsted følger lige i hælene med et løft på 2,6 pct. til 1328 kr. Også isoleringsvirksomheden Rockwool går frem - her stiger aktien 1 pct. til 2276 kr efter godt 10 minutters handel.

Det sker, da en sejr til begge demokratiske kandidater vil sikre den kommende præsident Joe Biden og hans parti kontrol med begge kamre af den amerikanske Kongres.

Det betyder, at Joe Biden vil få markant nemmere ved at få sine politiske programmer - herunder et større sats på grøn omstilling - igennem.

"Så vil man kunne accelerere en miljøomstilling, som stadig vil pågå med en splittet Kongres, men som vil kunne få langt mere fart, hvis Demokraterne har fuld styring," lød det tidligere på morgenen fra Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank, til Ritzau Finans.

Den endelige stemmeoptælling pågår fortsat og ventes først endelig færdiggjort onsdag morgen lokal tid, men flere medier har allerede udråbt demokraten Raphael Warnock som vinder over republikaneren Kelly Loeffler ved det ene senatsvalg.

Det andet senatsvalg er endnu for tæt til at afgøre, men her spår flere prognoser endnu en sejr til demokraterne.

Analytiker: Vestas har udsigt til fortsat højt aktivitetsniveau i 2021

Ørsted med i amerikansk milliardinvestering 

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs