EnergiWatch

Northern Lights får grønt lys

Den norske regering har i dag annonceret deres støtte til CCS-projektet Northern Lights, som Equinor, Shell og Total står bag.

Foto: Staff/Reuters/Ritzau Scanpix

Efter en afstemning i det norske Storting er der blevet givet grønt lys til den endelige investeringsbeslutning til CCS-projektet Northern Lights.

Kort fortalt er projektet en del af Longship, hvor de norske regeringspartier tidligere i december nåede til enighed om, at den norske stat skal støtte projektet Longship med 67 pct. af den samlede investering på 25,1 mia. norske kr. Det skete i forbindelse med budgetforhandlingerne for 2021. Det er dette budget, der i dag er stemt igennem i Stortinget, hvor der samtidig fulgte et grønt lys til Northern Lights.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs