Australien efterlyser forklaring om kinesisk forbud mod landets kul

Australien søger en forklaring fra den kinesiske regering, efter at kinesiske statsmedier har berettet om tilladelse fra Kinas øverste økonomiske råd til at importere kul uden eftersyn - undtagen fra Australien.
Foto: Stringer/REUTERS / X80002
Foto: Stringer/REUTERS / X80002
AF RITZAU FINANS

Den australske regering har spurgt den kinesiske regering, om Kina formelt har forbudt australsk kul. Australien advarer om, at et sådan forbud kan være imod Verdenshandelsorganisationens regler.

Det skriver Financial Times.

Australien søger en forklaring fra den kinesiske regering, lyder det fra den australske premierminister, Scott Morrison, efter at kinesiske statsmedier har berettet om tilladelse fra Kinas øverste økonomiske råd til at importere kul uden eftersyn - undtagen fra Australien.

Det er en udvikling i sagen om en uformel indførelse af sanktioner fra Kinas side mod Australien, som har efterladt flere fragtskibe med australsk kul strandet ud for den kinesiske kyst uden mulighed for at losse.

"Det vil være et meget dårligt udfald for handelsrelationen mellem Australien og Kina, som begge lande nyder godt af," sagde Scott Morrison til rapportere ifølge Financial Times.

"Hvis det er tilfældet, så vil det uden tvivl være i uoverensstemmelse med Verdenshandelsorganisationens regler. Det vil åbenlyst være et brud på vores frihandelsaftale ... Der er virkelig tale om et tab for alle," fortsatte han.

Ifølge et lækket dokument fra en kinesisk diplomat, som et australsk medie sidste måned kom i besiddelse af, er den australske regerings sortlistning af Huawei som 5G-leverandør foruden "misinformation" omkring Kinas håndtering af coronavirusset årsag til de svækkede diplomatiske relationer mellem de to lande.

Coronakrisen har ført til største fald i elforbrug i 50 år

Energistyrelsen gør kinesisk ø kulfrit i ny rapport 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Photo: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også