EnergiWatch

RWE sælger 49 pct. af aktier i Humber Gateway

RWE har underskrevet en aftale med Greencoat om at sælge en andel på 49 procent i den britiske havmøllepark Humber Gateway.

Foto: RWE

Den britiske investeringsforvalter Greencoat aftager 49 pct. af aktierne i havmølleparken Humber Gateway for den klækkelige sum af 648 mio. GBP (5,4 mia. DKK).

Ifølge RWE er salget et sundhedstegn, der viser, at det britiske marked er attraktivt, når det kommer til investeringer i vindenergi.

I august lød det også, at RWE fortsat havde planer om at investere stort i vedvarende energi. Selskabet har længe meldt ud, at der skal investeres 5 mia. euro frem mod 2022, mens porteføljen af vedvarende energi skal udvides til mere end 13 GW nettokapacitet.

Også dengang lød det fra Reuters, at en del af de 5 mia. euro skulle findes gennem et frasalg af en andel af havmølleparken Humber Gateway på 219 MW i Storbritannien.

Storbritannien spiller også en nøglerolle i RWEs strategi om at udvide sine aktiviteter inden for vedvarende energi og blive klimaneutral inden 2040. RWE bygger i øjeblikket havvindmølleparken Triton Knoll og udvikler Sofia offshore-projektet i britisk vand, ligesom den tyske gigant har underskrevet lejeaftaler med British Crown Estate om udvidelsesprojekter til fire havmølleparker.

Humber Gateway blev med sin installerede kapacitet på 219 MW sat i drift i 2015. RWE skal fortsat varetage driften og beholder de 51 pct. af aktierne og dermed majoriteten.

Ifølge RWE giver handlen ikke anledning til ændring af den økonomiske prognose eller investerings- og vækstmålene.

Handlen er betinget af en godkendelse fra bestyrelsen i RWE AG og forventes afsluttet i midten af december 2020.

RWE løfter resultaterne og øger porteføljen

Tysk mastodont har kig på dansk havvind

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere