EnergiWatch

Flere partier vil have fælles regler for placering af solceller

Enhedslisten, Venstre og Dansk Folkeparti efterlyser bedre planer for, hvor solceller må placeres på dansk jord.

Foto: HENNING BAGGER/Henning Bagger / henning bagger

Solcelleparkerne på dansk jord er nu så store, at der ifølg flere partier er brug for nationale retningslinjer for, hvor de skal placeres. Det skriver Jyllands-Posten.

Som reglerne er i dag, skal en solcelle-investor have grønt lys fra kommunen for at etablere en solcellepark, mens Energinet er forpligtiget til at tilslutte solcellerne til elnettet – og er der ikke ledig kapacitet, er Energinet forpligtiget til at udbygge elnettet på elforbrugernes regning.

Både Enhedsliten, Venstre og Dansk Folkeparti efterlyser en bedre fælles løsning.

»Men nu er vi kommet dertil, hvor solcelleprojekterne har taget et stort spring arealmæssigt, så vi kan ende med at få for meget solcelleproduktion i Vestjylland, mens stigningen i elforbruget sker i Østjylland og i København. Derfor kan jeg godt se, at der er behov for mere statslig styring i form af nogle nationale retningslinjer,« siger Søren Egge Rasmussen, der er energiordfører i Enhedslisten, til Jyllands-Posten.

Fagfolk: Solceller placeres forkerte steder

Landmænd vælger solceller frem for korn

Mere fra EnergiWatch

”Meget svært” at diktere nye referencepunkter for gas

EU-Kommissionen arbejder på at lave et nyt – eller flere – benchmark for gasprisen i Europa. Dansk gasekspert er enig i, at flere benchmarks er en god idé, men sætter spørgsmålstegn ved, om den slags bare kan dikteres fra oven.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs