EnergiWatch

Flere partier vil have fælles regler for placering af solceller

Enhedslisten, Venstre og Dansk Folkeparti efterlyser bedre planer for, hvor solceller må placeres på dansk jord.

Foto: HENNING BAGGER/Henning Bagger / henning bagger

Solcelleparkerne på dansk jord er nu så store, at der ifølg flere partier er brug for nationale retningslinjer for, hvor de skal placeres. Det skriver Jyllands-Posten.

Som reglerne er i dag, skal en solcelle-investor have grønt lys fra kommunen for at etablere en solcellepark, mens Energinet er forpligtiget til at tilslutte solcellerne til elnettet – og er der ikke ledig kapacitet, er Energinet forpligtiget til at udbygge elnettet på elforbrugernes regning.

Både Enhedsliten, Venstre og Dansk Folkeparti efterlyser en bedre fælles løsning.

»Men nu er vi kommet dertil, hvor solcelleprojekterne har taget et stort spring arealmæssigt, så vi kan ende med at få for meget solcelleproduktion i Vestjylland, mens stigningen i elforbruget sker i Østjylland og i København. Derfor kan jeg godt se, at der er behov for mere statslig styring i form af nogle nationale retningslinjer,« siger Søren Egge Rasmussen, der er energiordfører i Enhedslisten, til Jyllands-Posten.

Fagfolk: Solceller placeres forkerte steder

Landmænd vælger solceller frem for korn

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs