Voksende energibehov fremskynder behovet for grøn omstilling

Temperaturen risikoerer at stige hurtigere end forventet på grund af det stigende globale energibehov.Det øger presset på at erstatte fossile brændstoffer med vedvarende energi fastslog en af verdens største kapitalforvaltere inviterede nordiske pensionsinvestorer til et seminar om investering i at afbøde klimaforandringerne. EnergiWatchs søstermedie AMWatch deltog også.

Foto: Photo by Vitaly Vlasov from Pexels

"Hvis vi fortsætter med at brænde fossile brændstoffer med vores nuværende hastighed, så kunne vi ved udgangen af dette århundrede have 1.000 parts per million CO2, hvilket er en reel bekymring, for sidste gang, at vi havde det, var omkring 55 mio. år siden i slutningen af Paleocæn. På dette tidspunkt var temperaturerne et sted mellem 10 og 13 grader varmere end i dag, og der var overhovedet ingen is på planeten."

Det er ordene fra Martin Siegert, der er professor i geovidenskab og meddirektør for Grantham Institute on Climate Change. Klimaforskeren advarer om, at dette kan betyde, at havets overflade vil stige med op til 60 meter, Men det er endda ikke det største problem:

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement