EnergiWatch

Pensionskasser lancerer ny milliardfond

AIP Management erklærer sig klar til at kaste sig over større projekter efter tilsagn på i første omgang 23 milliarder fra PKA, Pensam og Storebrand.

AIP Management købte sig i sommer ind i den amerikanske vindpark Escalade, der bliver den første i USA til at anvende Vestas' Enventus-møller. | Foto: Ernst van Norde

AIP Management udvider på flere fronter sit mandat. Kapitalforvalteren, der i 2012 blev etableret af PKA og siden fik pensionskollegaerne Pensam om bord, får nu norske Storebrand med som investor i en ny infrastrukturfond, som trioen i første omgang har givet tilsagn på 23 mia. kr. til. Over de kommende tre-fire år satses der dog på at finde nok investeringer til at nå fondens loft på 30 mia. kr.

Det skriver Berlingske.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs