EnergiWatch

Medie: Regeringen vil satse stort på biobrændstoffer

Information er i besiddelse af et lækket notat fra transportforhandlingerne, hvor regeringen skriver, at to tredjedele af CO2-reduktionen fra transportsektoren frem mod 2030 skal komme fra 1. generations biobrændstof.

Christiansborg har forhandllet om transportsektorens rolle i 2030-målet siden slutningen af september. | Foto: Finn Frandsen

Christiansborg har efterhånden forhandlet om CO2-reduktioner i transportsektoren i halvanden måned, og nu kan Information på baggrund af et lækket notat offentliggøre regeringens seneste position.

Regeringen foreslår en reduktion på 1,8 mio. ton CO2 fra sektoren frem mod 2030, hvoraf 1,2 mio. ton skal komme fra større iblanding af biobrændstof gennem et CO2-fortrængningskrav. Den resterende reduktion skal komme fra en lastbilafgift og 700.000 nye grønne person- og varebiler.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs