EnergiWatch

Kommissionen kritiserer dansk energieffektivisering

Danmark gør slet ikke nok for energieffektivisere, lyder det fra EU. Det skriver Politiken.

Foto: Olivier Hoslet/AFP / POOL

"Vedrørende energieffektivitet er det danske bidrag til EU-målet af meget lav ambition".

Således konstaterer EU-Kommissionen om Danmarks klima- og energiplaner, skriver Politiken søndag.

Kritikken falder i forbindelse med, at Kommissionen har gennemgået alle medlemslandenes planer på området frem mod 2030 umiddelbart efter, at Kommissionen har fremlagt en større renoveringsplan for Unionen.

Kommissionen mener, at Danmark tidligere har undladt at skrue op for ambitionerne trods henstillinger herom, ligesom det møder kritik, at Danmark kalkulerer med et stigende energiforbrug frem mod 2030.

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet påpeger over for Politiken, at Kommissionens kritik er forældet, fordi den baserer sig på en plan fra december 2019, mens et bredt flertal i sommer vedtog en ny klimaaftale, der indeholder initiativer på energieffektiviserings-området.

 

Ny samlet energiklynge salves af myndighederne 

Ny støtteordning skal få virksomheder til at prioritere energibesparende investeringer 

Installatørerne fik ikke plads i Klimarådets Dialogforum 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs