EnergiWatch

Erhvervsliv ser milliarder til grøn forskning skabe vækst

Ny aftale om forskningsreserven kan ifølge Dansk Industri medvirke til at fastholde arbejdsplader i Danmark.

Foto: Jens Dresling

En politisk aftale om forskningsreserven ligner et pletskud set med erhvervslivets øjne.

Sådan lyder vurderingen fra erhvervsorganisationen Dansk Industri, der ser positivt på, at Folketingets partier er enige om at bruge to ud af knap tre milliarder kroner på mere grøn og teknisk forskning samt udvikling.

"Der er klart fokus på grøn forskning og innovation og på at styrke vores teknologi inden for life science, teknisk forskning og innovation."

"Det kan både være med til at bringe os i mål med den grønne omstilling og medvirke til at fastholde produktion og arbejdspladser i Danmark og skabe vækst," siger Mette Fjord Sørensen, underdirektør i Dansk Industri, i en skriftlig kommentar.

Der er fredag indgået aftale om forskningsreserven. Det er typisk den første delaftale af finansloven for næste år.

Forskningsreserven udgør cirka seks procent af det samlede offentlige forskningsbudget, som er på 24,2 milliarder kroner næste år.

Også erhvervsorganisationen Dansk Erhverv ser positivt på aftalens fokus på grøn forskning. Men den savner mere fokus på den digitale omstilling.

"Stort set alle virksomheder i Danmark står over for at skulle udvikle sig digitalt i de kommende år."

"Dansk Erhverv havde gerne set nogle større ambitioner på det digitale område i aftalen," siger Mads Eriksen, uddannelses- og forskningspolitisk chef, i en skriftlig kommentar.

Pengene fra aftalen går blandt andet til forskning i at fange og lagre CO2, grønnere brændstoffer til transport og industri, mere klimavenligt landbrug og fødevareproduktion samt øget genanvendelse af plastik og tøj.

Der er lidt færre penge til den frie forskning i forhold til sidste år, hvor det dog var rekordhøjt.

Politisk aftale om at fange CO2 og skabe grønnere brændstof 

Forskningsfond tildeler trecifret millionbeløb til 65 grønne projekter 

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs