EnergiWatch

Flydesol vil på børsen

Ocean Sun, der bygger flydende solparker, vil nu på Merkur Market under Oslo Børs. Selskabet, der har hentet aftaler hjem i Sydkorea og Albanien, har prissat sig til mellem 700 og 800 mio. NOK (482 mio. DKK - 551 mio. DKK).

Ocean Suns flydesolpark i på SN Aboitiz Powers vandkraftværk, Magat. Anlægget er på 220 kWp | Foto: PR / Ocean Sun

Det er kronede dage for vedvarende energiselskaber på børsen i Oslo, hvor bl.a. soludvikleren Scatec Solar og ikke mindst brintselskabet Nel har gået sin sejrsgang.

Nu vil endnu et selskab være med til festen. Der er tale om Ocean Sun, der udvikler flydende solparker, som nu vil børsnoteres på Merkur Market under Oslo Børs og i dag har indsendt sin ansøgning. Det skriver Dagens Næringsliv.

"Vi er ganske forskellige fra andre typer grønne aktier, da dette er et segment indenfor solenergi, som ikke særlig velkendt her til lands. Men der er en stor efterspørgsel i udlandet og især i Asien," siger adm. direktør og grundlægger, Børge Bjørneklett.

Ocean Sun har i år landet to aftaler. Det omhandler en konkret aftale på 2 MW i Albanien, hvor Ocean Sun skal bygge et flydesolanlæg på vegne af Statkraft på reservoiret for Statkrafts 72 MW vandkraftværk i Banja.

Derudover har Ocean Sun underskrevet en licensaftale i Sydkorea om etablering af flydende solanlæg. Ocean Sun har 10 ansatte og har værdiansat sig selv til mellem 700 og 800 mio. NOK (482 mio. DKK - 551 mio. DKK).

Norsk solselskab lander potentiel storaftale i Sydkorea

Statkraft bygger albansk flydesol 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs