EnergiWatch

Medie: 15. oktober er sidste chance for brexit-handelsaftale

Ifølge Bloomberg News er Boris Johnsons forhandlere klar til at trække sig, hvis der ikke er klarhed om rammerne den 15. oktober.

Boris Johnsons forhandlere er klar til at trække sig fra forhandlinger med EU. | Foto: -/AFP / PRU

Hvis der ikke er udsigt til en handelsaftale mellem EU og Storbritannien inden 15. oktober, vil Storbritannien trække sig fra forhandlingsbordet.

Det skriver Bloomberg News onsdag.

På baggrund af en unavngiven kilde skriver mediet, at Boris Johnsons forhandlere bestemt er klar til at trække sig, hvis ikke der er klarhed om rammerne for en aftale inden udgangen af 15. oktober.

Fra Storbritanniens chefforhandler, David Frost, lyder det samtidig i dag, at landet arbejder hårdest muligt på at nå en aftale inden skæringsdatoen.

"Som vi nærmer os den 15., og datoen er meget tæt på allerede, vil jeg blive nødt til at advisere premierministeren om, hvorvidt hans betingelser er blevet mødt eller ej," siger David Frost ifølge Reuters.

Han understreger dog, at der er enighed mellem parterne på flere områder.

"Hvad der skal ske nu er, at vi har behov for fremgang primært inden for de områder, hvor der er stor afstand," siger David Frost.

EU tager første skridt i sag mod briterne om aftalebrud

Fem tidligere premierministre kritiserer Boris Johnson 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs