EnergiWatch

Eldrup advarer mod for enøjet fokus på antallet af elbiler

Der skal være mere fokus på elbilkommissionens forslag fremfor debat om antallet af biler, mener formanden Anders Eldrup.

Foto: Emil Helms//

Det er muligt at vide, præcis hvor mange elbiler en omlægning af afgifterne vil give i 2030, siger formanden for elbilkommissionen Anders Eldrup, der hellere så, at debatten var fokuseret på de fire modeller, som kommissionen har fremlagt.

Det skriver Berlingske Business.

”Det er som om, der er gået talmagi i debatten. Nogle siger 750.000 grønne biler, nogle siger 1.000.000, nogle siger 1.500.000, og nogle siger noget helt fjerde. Men det er altså lidt en tom snak. Substansen ligger i at se på de konkrete forslag, som er lagt frem,” siger Anders Eldrup.

Kommissionens fire modeller skulle give henholdsvis 500.000, 600.000, 750.000 eller 1.000.000 elbiler i 2030. Her var anbefalingen fra kommissionen at gå med model 3, der skulle kaste 750.000 grønne biler af sig.

Klimarådet: Kommission overdriver pris for flere elbiler

Mette Frederiksen: Klimaregning bliver for stor uden ny teknologi

De fattigste er mere positivt stemt for grønne skatter end de rigeste

Interesseorganisationer: Konventionelle biler skal være væk i 2035 

Mere fra EnergiWatch

Nord Stream 2 får nyt dansk sluttidspunkt

Oplysninger sendt til Søfartsstyrelsen viser, at operatøren bag det omdiskuterede gasprojekt forventer at fuldende arbejdet ud for Bornholm i løbet af tredje kvartal. 

Professor om biogaskonflikt: "Det er virkelig noget rod"

Institutleder ved Aarhus Universitet kalder biogaskonflikten mellem selskaber og landmænd for en varm kartoffel. Han mener ikke, at landmænd med det nuværende system kan få godskrevet CO2-reduktioner, selvom de leverer biomassen til anlæggene.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs