EnergiWatch

Vindindustrien vil af med mølleloftet

Når regeringen alligevel har åbnet for energiforliget, bør den også pille maksgrænsen over antallet af landmøller ud. Andet giver samfundsøkonomisk ingen mening, mener Wind Denmark.

Foto: Wind Denmark

Intet menneske er en ø, og ingen klimaplan en energiø. I hvert fald ikke udelukkende. For selv om vindindustrien er svært begejstret over regeringens og flere andre partiers ambition om at opføre energiøer på adskillige gigawatt i 2030, så er der hverken plads eller råd til, at det må stå alene.

Derfor skal politikerne huske også at tage andre elementer med ind, når de i weekenden skal maratonaftale sig måske helt i mål med i hvert fald de overordnede træk i en klimaplan. Lige som der skal efterlades ting uden for forhandlingslokalet. Som f.eks. det loft, der blev fastlagt i energiaftalen, om at der i 2030 maksimalt må være 1.850 landmøller i Danmark.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs