EnergiWatch

Udvikler begræder enøjet fokus på energiøer

Produktionen fra energiøer vil koste samfundet op til ti gange så meget, som hvis den samme mængde strøm blev bygget som landvind og sol, viser beregninger fra European Energy, der er skuffet over regeringens oplæg.

Foto: Gregers Tycho/ERH

Det bliver en overskudsforretning at bygge energiøer i Nord- og Østersøen. Det mener regeringen, der skønner, at opførelsen af de to øer på samlet 4 GW vil medføre et samlet projektøkonomisk overskud på lidt over 1. mia. kr. årligt over den forventede, 30-årige levetid.

Ikke alle er dog overbevist om, at økonomien kommer til at tage sig helt så godt ud. Ifølge beregninger foretaget af European Energy vil 14,2 GWh årlig produktion over 20 år stå samfundet i 64 mia., hvis det opføres med Bornholm som energiø og 58,7 mia. kr. ved en energiø i Nordsøen. Mens en tilsvarende mængde sol og landvind opført via de teknologineutrale udbud vil medføre en samfundsomkostning på 5,7 mia. kr.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vestas fordobler årets ordreindtag i USA

Mølleproducenten modtager årets foreløbigt klart største ordre på sit historisk set største marked – målt på et andet betydeligt parameter er den dog samtidig også lille.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs