EnergiWatch

Udvikler begræder enøjet fokus på energiøer

Produktionen fra energiøer vil koste samfundet op til ti gange så meget, som hvis den samme mængde strøm blev bygget som landvind og sol, viser beregninger fra European Energy, der er skuffet over regeringens oplæg.

Foto: Gregers Tycho/ERH

Det bliver en overskudsforretning at bygge energiøer i Nord- og Østersøen. Det mener regeringen, der skønner, at opførelsen af de to øer på samlet 4 GW vil medføre et samlet projektøkonomisk overskud på lidt over 1. mia. kr. årligt over den forventede, 30-årige levetid.

Ikke alle er dog overbevist om, at økonomien kommer til at tage sig helt så godt ud. Ifølge beregninger foretaget af European Energy vil 14,2 GWh årlig produktion over 20 år stå samfundet i 64 mia., hvis det opføres med Bornholm som energiø og 58,7 mia. kr. ved en energiø i Nordsøen. Mens en tilsvarende mængde sol og landvind opført via de teknologineutrale udbud vil medføre en samfundsomkostning på 5,7 mia. kr.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs