EnergiWatch

Corona kan tappe oliefond for milliarder

Færre olieindtægter og massive udgifter i kølvandet på coronakrisen kan koste den norske oliefond omkring 800 mia. kr. de kommende år, vurderer chefstrateg i Swedbank.

Foto: INTS KALNINS/REUTERS / X02120

Øystein Børsom, chefstrateg i Swedbank, har ifølge det norske medie Dagens Næringsliv regnet på, hvad coronakrisen kan koste landets oliefond de kommende år.

Han vurderer, at fonden vil blive tappet for omkring 800 mia. norske kroner på grund af færre olieindtægter, når politikerne vil bruge fonden til at finansiere velfærdssamfundet i kølvandet på coronakrisen.

"Sandheden er, at tallet bliver meget højere, end Finansdepartementet (Finansministeriet, red.) har anslået. Vi er tvunget til at tage et kæmpestort beløb ud," siger Øystein Børsom.

Han mener, at reglen om, at landets regering i år kan hente tre pct. i oliefonden vil blive langt højere de kommende år som følge af ekstraordinære økonomisk tiltag og en kraftig stigning i arbejdsløse og sygemeldte.

Norges oliefond ramt af udgiftsskandale 

Norske oliemilliarder flyder til "sortlistede" selskaber 

Den norske oliefond skal have ny topchef

Værdien af norsk oliefond runder 10.000 milliarder 

 

Mere fra EnergiWatch

Olie Gas Danmark skifter navn og identitet

For bedre at kunne omfavne en anderledes fremtid i Nordsøen, gennemfører brancheorganisation en rebranding i forbindelse med sin årlige konference, som afholdes onsdag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs