EnergiWatch

Dansk Industri skyder med skarpt mod anbefaling om CO2-afgift

En afgift på 1.500 kr. per ton CO2 vil både skade den grønne omstilling og gøre samfundet fattigere, lyder det fra Dansk Industri.

Foto: Jonas Olufson

Klimarådet har i dag præsenteret sine anbefalinger til, hvordan Danmark kommer i mål med sine ambitioner om at sænke CO2-udslippet med 70 pct. i 2030. Her var et centralt emne, at der skulle indføres en CO2-afgift per ton, der på sigt skal vokse til 1.500 kr.

Det er helt forkert, mener DI. Brancheorganisationen peger på, at afgiften hellere skulle være på niveau med EU’s kvotepris, der i øjeblikket ligger omkring 175 kr. per ton CO2. For ellers vil samfundet blive fattigere, da brancheorganisationen frygter, at en så høj afgift blot vil betyde, at CO2-udledningen i stedet vil rykke til udlandet, hvilket vil betyde lavere vækst og færre job.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs