EnergiWatch

Energiøernes prototype sender første spæde strøm

Testene er nu begyndt på den dansk/tyske elnetforbindelse, der er forbundet via havmøller i Østersøen. Det sker få dage efter, forbindelsen blev meldt forsinket – for syvende gang.

Foto: Jakob Fynsk / Energinet

Mandag bød på en verdenspremiere i Østersøen. Nuvel, det var en af den slags lukkede arrangementer kun for særligt inviterede, for selv om det danske og tyske elnet for første gang blev koblet sammen via forbindelsen Kriegers Flak Combined Grid Solution (CGS), så var det i form af en indledende test. Forbindelsen, der er verdens første af sin slags, forventes først at blive taget i fuld drift ved udgangen af september.

"Men det er en kæmpe nyhed, at de to net nu er koblet sammen på den måde," siger projektleder i Energinet Eltransmission, Per Obbekær.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Opec venter lavere olieforbrug

Oliealliancen ser overskud på de globale oliemarkeder og forventer - i modsætning til IEA - et lavere forbrug over den kommende tid.

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs