EnergiWatch

Microsoft-boss ser muligheder for klimaet i ny teknologi

Dansk erhvervsliv efterspørger løsninger, der kan nedbringe klimabelastningen, lyder det fra Nana Bule, adm. direktør i Microsoft Danmark.

Foto: Gregers Tycho/ERH

Microsoft oplever en efterspørgsel fra dansk erhvervsliv, når det kommer til ny intelligent teknologi, der kan måle, styre og justere alle former for produkter og dermed bringe klimabelastningen ned, skriver Børsen.

"Det, vi arbejder på sammen emd de store danske industrivirksomheder, er at gøre deres kerneprodukter, deres processer eller deres drift og produktion mere intelligente," forklarer Nana Bule, adm. direktør i Microsoft Danmark, til Børsen.

Microsoft annoncerecede selv torsdag en plan om at investere i ny teknologi og CO2-neutrale datacentre, så selskabet på globalt plan vil være CO2-negativt i 2030. Det betyder, at selskabet vil fjerne mere CO2 i atmosfæren, end det reelt bruger.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch)

Microsoft vil i 2030 fjerne mere CO2 end der udledes

Ørsted indgår elkøbsaftale på tysk nulpark 

Mere fra EnergiWatch

Nord Stream 2 får nyt dansk sluttidspunkt

Oplysninger sendt til Søfartsstyrelsen viser, at operatøren bag det omdiskuterede gasprojekt forventer at fuldende arbejdet ud for Bornholm i løbet af tredje kvartal. 

Professor om biogaskonflikt: "Det er virkelig noget rod"

Institutleder ved Aarhus Universitet kalder biogaskonflikten mellem selskaber og landmænd for en varm kartoffel. Han mener ikke, at landmænd med det nuværende system kan få godskrevet CO2-reduktioner, selvom de leverer biomassen til anlæggene.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs