EnergiWatch

Afgifter på elbiler holdes ude af klimahandlingsplan

Når politikkerne i løbet af foråret skal få klimahandlingsplanen til at gå op i højere enheder, kommer afgifter på elbilerne ikke til at være en del af det, da regeringen vil vente på input fra kommission.

Foto: PR / Vattenfall

Først til sommer vil Anders Eldrup, der står i spidsen for kommissionen for grøn omstilling af personbiler, kunne fremlægge anbefalinger på enkeltområder, oplyser Finansministeriet til Børsen.

"Det skal både ses i lyset af omfanget og kompleksiteten af den opgave, kommissionen er sat til at løse, samt at kommissionens arbejde blev forsinket som følge af folketingsvalget i foråret og den efterfølgende regeringsdannelse," skriver Finansministeriet.

Derfor vil elbilsafgifterne først være på forhandlingsbordet til efteråret, når finansloven skal falde på plads, oplyser Morten Bødskov til avisen, hvilket ikke bliver taget godt imod i branchen, hvor branchechef i Dansk Elbil Alliance, Lærke Flader, havde håbet på en afklaring allerede i foråret for at sikre klarhed.

Hos Enhedslisten siger finansordfører Rune Lund, at det ikke er optimalt, mens Venstres klimaordfører, Tommy Ahlers, kalder det for frustrerende, at regeringen ikke har meldt ud, at delrapporten for 2019 fra kommissionen var forsinket, inden han siger, at man er nødt til at afvente anbefalingerne før, man kan få en fornuftig diskussion og aftale uden for store ubekendte.

Fordelingen af elbiler er geografisk skæv

Rekordsalg i Norge af elbiler: Men der mangler ladestationer 

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs