EnergiWatch

Fordelingen af elbiler er geografisk skæv

Andelen af elbiler er højest i og omkring København. Flere ladestandere og ændrede afgifter er vejen frem, hvis elbilerne skal udbredes, mener eksperter.

Foto: Elijah Nouvelage/Reuters/Ritzau Scanpix

De ca. 15.500 elbiler, der nu findes i Danmark, er skævt fordelt. Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik er andelen af elbiler størst i København og i de velhavende nordsjællandske kommuner – mens de elektriske biler er langt mindre udbredt i det meste af Jylland, på Fyn samt på Lolland.

Ifølge Lars Aagaard, direktør i Dansk Energi, er årsagen bl.a., at borgere i de mest velhavende kommuner har bedst råd til at købe de relativt dyre elbiler. Samt at transport-afstandene her oftere er kortere, ligesom der er flere ladestandere i og omkring København.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs