EnergiWatch

Mærsk nedlægger klimaafdeling som led i spareplan

I de seneste 11 år har bæredygtighedsafdelingen været en prominent del af Mærsk. Nu nedlægges den i en spareplan, og det vækker opsigt i CSR-verden.

Foto: Maersk - PR

Mens erhvervslivet i stigende grad sætter samfundsansvar og klima på dagsordenen, har Mærsks administrerende direktor, Søren Skou, valgt at nedlægge selskabets afdeling for bæredygtighed.

Det skriver Børsen torsdag morgen.

Afdelingen, der i løbet af de seneste 11 år har spillet en vigtig rolle i forhold til at ændre Mærsks profil som forureningssynder, nedlægges angiveligt som led i den aktuelle "Fit for Growth"-spareplan.

"Allerede sidste år tog vi de begyndende skridt til at indarbejde bæredygtighed i vores kommercielle afdeling, dels for at gøre bæredygtighed til en mere integreret del af beslutningsgangene i organisationen, men også for at bringe det tættere på vores kundedialog og den daglige forretning."

"Derfor er vi i løbet af det sidste år begyndt at flytte medarbejdere fra den tidligere afdeling og ind i de operationelle og kommercielle teams," lyder det fra Mærsk i en skriftlig kommentar til Børsen.

Beslutningen har vakt negativ opsigt i CSR-miljøet og betyder blandt andet, at den respekterede bæredygtighedschef Annette Stube er blevet opsagt, mens et mindre antal medarbejdere er flyttet ud i andre forretningsenheder.

Mærsk modtog så sent som i oktober 2019 CSR-Prisen for sit arbejde med ansvarlighed i forretningen, skriver avisen.

Seadrill forlænger store aftaler i Mellemøsten

Dansker vil gøre rederier til energikæmpernes foretrukne partnere

Drilling trækkes op af sektornyt: Seadrill tordner op 

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs