EnergiWatch

Merkel og Putin diskuterer gas

Den tyske kansler har i en telefonsamtale drøftet gennemførelsen af Nord Stream 2 samt udsigterne for russisk gas gennem Ukraine.

Elementer til Nord Stream 2 blev i sidste uge læsset på et skib i Rügen. Foto: Stefan Sauer/AFP / dpa

Den russiske præsident, Vladimir Putin, har mandag drøftet naturgasforsyninger til Europa i en telefonsamtale med den tyske forbundskansler, Angela Merkel.

Det oplyser Kremls pressetjeneste.

"Spørgsmål om samarbejde inden for gassektoren blev vendt, herunder udsigterne til den russiske gasledning gennem Ukraine efter 1. januar 2020 og gennemførelse af Nord Stream 2-projektet," siger pressetjenesten.

Der var ikke umiddelbart flere oplysninger om, hvad de to ledere nærmere havde drøftet om gasledningen.

Nord Stream 2-projektet vil fordoble Ruslands kapacitet i forhold til at eksportere gas over Østersøen til Tyskland.

Projektet støttes af energigiganter som den russiske gaseksportør Gazprom samt af Shell, Tysklands Uniper og BASF-enheden Wintershall, Frankrigs Engie og Østrigs ÖMV.

USA har lagt pres på Tyskland for at stoppe gasledningen, der skal føre russisk naturgas under Østersøen til Vesteuropa. USA's argument er, at gasledningen vil øge Tysklands afhængighed af russiske energiressourcer.

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, har tidligere sagt, at hun ikke tror på, at gasledningen Nord Stream 2 vil gøre EU mere afhængig af Rusland.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere