EnergiWatch

Tyskland finder EU-omvej for Nord Stream 2

Der er ved at være hul igennem for en ny gasrørledning mellem Rusland og Tyskland. Forbundsdagen laver ny energilov, som behændigt tilpasser Nord Stream 2 til EU-direktiv.

Foto: Anton Vaganov/Reuters/Ritzau Scanpix

Bumpene på vejen for den ellers så omstridte Nord Stream 2-ledning synes efterhånden jævnet ud.

Ikke mindst efter at Danmark - den eneste nation, som stod i vejen – den 31. oktober godkendte gasrørledningen mellem Rusland og Tyskland.

Men også efter at det tyske parlament, Forbundsdagen, onsdag har vedtaget en lov, som tilpasser gasprojektet ud fra et EU-direktiv vedtaget tidligere i år.

Det skriver en række tyske medier.

EU-direktivet stiller betingelser om, at alle gasrørledninger fra tredjepartslande er underlagt Unionens reglement.

Direktivet trådte i kraft i maj og tilsiger bl.a., at tredjepartslande – lidt forenklet – ikke både må være producent og forsyner af gas fra en gasrørledning, medmindre denne er etableret før den 23. maj.

Det er Nord Stream 2 ikke. Gasrørledningen er fortsat under konstruktion. Og derfor blev direktivet af mange set som en måde at lægge restriktioner på Nord Stream 2-projektet.

Men nu synes det efterhånden uundgåeligt, at det Gazprom-ejede projekt kommer til at blive en realitet.

Om gassen flyder gennem ledningen inden årets udgang, som oprindeligt var intentionen, er dog noget mere usikkert, men Gazprom regner med at fuldende projektet i løbet af de kommende måneder.

Når der åbnes op for sluserne, kommer Nord Stream 2 efter planen til at transportere 55 mia. kubikmeter gas om året til Tyskland.

 

USA's ambassadør: Nord Stream 2 giver Rusland magt i Europa

Rusland: Dansk ja til gasledning blåstempler miljøhensyn

Regeringen undgik helst Nord Stream 2

Støttepartier er ulykkelige over uundgåelig russisk gasledning

Venstre: Vi er ekstremt skeptiske over for Nord Stream 2

Danmark giver ok til Nord Stream 2 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs