EnergiWatch

Norges ældste elektrotekniske selskab går konkurs

Selskabet har længe været en sten i skoen for Statnett, der har måtte sluge massive forsinkelser på byggeri af transformerstationer, da entreprenøren ikke har kunne betale sine underleverandører.

Et af de afrikanske projekter, der efter sigende skulle have drænet Jacobsen Elektros pengekasse. Her ses et 18 MW HFO-kraftværk i Monrovia, Liberia. Foto: PR / Jacobsen Elektro

En æra er slut for Norges ældste elektrotekniske selskab, Jacobsen Elektro, der efter 128 år kaster håndklædet i ringen og erklærer sig konkurs.

Derfor har selskabet fyret sine 65 ansatte. Det skriver E24.

Selskabet har været i offentligheden søgelys i de seneste par år, efter pengeproblemer betød, at Jacobsens Elektro ikke kunne betale sine underleverandører. Derfor stod arbejdet stille med Skillemoen transformerstation og Sylling transformerstation, hvilket fik Statnett til at ophæve kontrakten med Jacobsen Elektro i sommers.

Ifølge kurator Wilker har det været store projekter, der har drænet Jacobsen Elektros pengekasse.

"Der blev indført betalingsstandsning i sommer, og selskabet bad om, at der blev åbnet forhandlinger om tvangsakkord," siger han til E24.

Det lykkedes dog ikke.

Ifølge Altaposten, lokalavisen der dækker området hvor Skillemoen transformerstation skulle bygges, er det Jacobsen Elektros projekter i Afrika, der har tomt kassen. Ifølge den norsk-afrikanske handelsforening, NABA, er Jacobsen Elektro aktiv i Liberia, Etiopien, Ghana, Nigeria, Tanzania, Uganda og Benin.

Pengene har ifølge E24 fosset ud af Jacobsen Elektro, der i 2017, som er det senest tilgængelige regnskab, havde en omsætning på 532 mio. NOK (393 mio. DKK) og et minus på 96 mio. NOK. (71 mio. DKK).

Exxon frasælger olie- og gasfelter for 25 mia. dollar

Vestas største bekymring lige nu er i Norden

Occidental er sendt i knæ efter Anadarko-køb

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere