EnergiWatch

Rapport: Master gennem Jylland kan undgås

Det er teknisk muligt at grave højspændingsledninger og master ned i Jylland, viser en rapport. Det strider mod den officielle fortælling, skriver Jyllands-Posten.

Sisse Dupont/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Foto: Sisse Dupont/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Det er muligt at grave de omdiskuterede højspændingsmaster ned i Jylland. Det viser en rapport fra det canadiske konsulenthus WSP ifølge Jyllands-Posten.

Energinet har tidligere slået fast, at det ikke er teknisk muligt at lægge ledningerne i jorden. For at få vurderingen trykprøvet bad daværende energiminster Lars Chr. Lilleholt (V) sidste år WSP om at dykke ned i sagen.

Da rapporten fra det canadiske konsulenthus udkom, stod der i sammenfatningen, at man "var enig" med Energinet inden for en bestemt definition af, hvad der var "teknisk muligt."

Men nu kan Jyllands-Posten fortælle, at der på en af de bageste sider i rapporten var en anden vurdering. Nemlig, at alle alternativer ifølge WSP "er teknisk mulige med de fornødne investeringer."

Overfor Jyllands-Posten medgiver Henrik Riis, direktør i Energinet, at "fuld kabellægning af lange strækninger ikke kan udelukkes som en mulighed, hvis tid og omkostninger ikke spiller nogen rolle."

Han understreger samtidig, at der ikke findes erfaring med at drive et elnet med så lange kabler. Derfor vil det ikke være "anvendeligt."

Energinet frigiver spændingen om omstridte el-forbindelser

Statnett fortsætter højt investeringsniveau

Netarbejde standser vestjyske vindmøller

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere