EnergiWatch

Lagarde vil skrive klimaforandringer ind i ECB's strategi

Den nye chef for ECB vil gøre klimaforandringerne til en del af den strategiske evaluering af centralbankens formål.

Foto: DANIEL ROLAND/AFP / AFP

Direktøren for Den Europæiske Centralbank (ECB), Christine Lagarde, vil gøre klimaforandringerne til en del af den strategiske evaluering af centralbankens formål.

ECB-direktørens forslag ventes dog at møde modstand hos den tyske centralbankdirektør, Jens Weidmann. Det skriver Financial Times.

Planen understreger Christine Lagardes mål om at gøre klimaforandringerne en "missionafgørende" prioritet for ECB. Meldingen kommer samtidig med, at Ursula von der Leyen, der er topchef i EU-Kommissionen, løfter sløret for sin første klimapolitiske pakke. ECB's evaluering er endnu ikke færdiggjort.

Kilder fortæller dog til Financial Times, at miljøet med al sandsynlighed vil indgå i evalueringen, der er den første af sin slags siden 2003.

"Vi er nået et punkt, hvor den omdømmemæssige risiko ved ikke at handle er stor nok til, at de er nødt til at melde et eller andet ud ved evalueringens afslutning - det store spørgsmål er hvad," siger Stanislas Jourdan, der er chef i Positive Money Europe, til Financial Times.

Klimafokusset i evalueringen ventes dog at skabe uenigheder hos flere centralbankdirektører i EU. Blandt andet har den tyske centralbankchef, Jens Weidmann, der er ECB-rådsmedlem, sagt, at han vil forholde sig "meget kritisk" til ethvert forsøg på at bruge ECB's pengepolitiske gøren til at bekæmpe klimaforandringerne.

Von der Leyens svendestykke bliver den store klimasatsning

Moody’s: Det koster 340 mia. kr. om året at droppe kul

Havvindens hydra har fået endnu et hoved

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs