EnergiWatch

Moody’s: Det koster 340 mia. kr. om året at droppe kul

Lukningen af kulkraftværker i Europa vil betyde årlige investeringbehov i sol- og vindenergi for 340 mia. kr., hvis EU’s 2050-plan for CO2-udledning skal i mål.

Foto: Patrik Stollarz/AFP / AFP

Det er ikke småpenge, der skal findes frem de kommende år for at lukke det hul i energiproduktionen, som udfasningen af kul og lukningen af kulkraftværker på vejen til den grønne omstilling koster.

Et beløb på 45 mia. euro, svarende til 340 mia. kr., skal hvert år de kommende 10 år findes frem, hvis EU’s skal fylde hullet op med sol- og vindenergi. Oven i det kommer udgifter til forsyningsnettet og opbevaring af energien på batterier.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs