EnergiWatch

Rentestigning kan presse grønne investeringer

Direktør for analybureauet bag ny analyse kommissioneret af kapitalforvalteren BNY Mellon Investment Management forklarer, at rentestigninger kan vise, hvor robuste grønne investeringer er.

Foto: Ernst van Norde

(Rettet 22.11 efter Børsen har rettet deres version)

Det grønne er det nye guld.

Investeringer i grøn teknologi, som vedvarende energi, er blevet udset som den nye guldkalv for pensionskasser og investeringsbanker, men nu sår analysebureau bag en ny rapport tvivl om, hvorvidt markederne holdes kunstigt oppe af lave renter og en lempelig pengepolitik.

Det skriver Børsen i dag. Rapporten af Create-Research og BNY Mellon Investment Management er baseret på en række interviews i 16 lande, heriblandt Danmark, og 36 pct. af de adspurgte ser udelukkende klimaforandringer som en risiko.

"Markedspriserne har været kunstigt holdt oppe af centralbankernes beslutninger. Vi ved derfor ikke, i hvilken grad stigningen i nogle af disse grønne aktier og grønne obligationer skyldes det faktum, at de er grønne, og i hvilken grad det skyldes den inflatoriske effekt fra centralbankerne," siger Amin Rajan, adm. direktør i analysebureauet Create-Research, der har lavet rapporten for BNY Mellon Investment Management, til Børsen.

De danske pensionskasser, der har satset et trecifret milliardbeløb på grønne investeringer tvivler.

"Jeg tror ikke så meget, at grunden, til at ESG-investeringer [Environment, social og governance, red.] har klaret sig bedre end det brede marked, har noget at gøre med rentepolitikken. Jeg tror mere, det har noget at gøre med, at det dels ofte er meget veldrevne selskaber, dels at flere er blevet opmærksomme på de her forhold, og som derfor har investeret ind i de her selskaber med den begrundelse," siger investeringsdirektør hos Industriens Pension, Peter Lindegaard, til Børsen.

CIP lukker endnu en fond og er klar til nye markeder

ENBW sætter turbo på vedvarende energi i 2019

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere