EnergiWatch

Aalborg Portland skal stå i spidsen for nyt klimapartnerskab

Managing Director i Aalborg Portland, Michael Lundgaard Thomsen, skal stå i spidsen for det første af flere klimapartnerskaber, som regeringen vil nedsætte for at nå målet om en 70 pct. CO2-reduktion i 2030.

Foto: Aalborg Portland / PR

Regeringen forventer at oprette op mod 15 klimapartnerskaber med industrien, der skal bidrage til at nå målet om en 70 pct. CO2-reduktion i 2030. Aalborg Portland kommer til at stå i spidsen for det første partnerskab, der har fokus på den energitunge produktion. Andre klimapartnerskaber præsenteres senere. Det skriver Børsen.

Selvom en virksomhed som Aalborg Portland udleder rigtig meget CO2, mener Managing Director i Aalborg Portland, Michael Lundgaard Thomsen, at de energitunge virksomheder godt kan bidrage til at nå reduktionsmålet.

"Et godt eksempel er overskudsvarme. Det er den billigste måde for samfundet at opnå en CO2-reduktion på. Problemet er, at når vi gør regnskabet op, og vi afleverer overskudsvarme, får vi ikke kredit for den CO2. Men det vil bidrage til en kraftig reduktion i samfundet. Så i partnerskabet skal vi diskutere, om man udover selv at reducere emissioner kan hjælpe andre til at reducere deres," siger Michael Lundgaard Thomsen til Børsen.

Han ved endnu ikke, hvilke virksomheder der kommer til at indgå i partnerskabet for den energitunge produktion, men forventer, at det bliver nogle inden for procesindustrien - såsom Rockwool og teglværker.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie CleantechWatch)

Cementgigant vil reducere CO2-udslip med op til 70 procent

Stor dansk by skal vise vej til fremtidens energi-verden

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs