EnergiWatch

Kina arbejder på at nå delvis aftale og vil afslutte handelskrigen

Kina ønsker at afskaffe handelstold så hurtigt som muligt, lyder det fra landets handelsministerium.

Foto: Andy Wong/AP/Ritzau Scanpix

Kinas handelsministerium har torsdag slået fast, at Kina ønsker at nå en delvis aftale i den langstrakte handelskrig med USA, og landet ønsker at afskaffe handelstold så hurtigt som muligt.

Det skriver Reuters.

"Det endelige mål for begge siders forhandlinger er at slutte handelskrigen og annullere alle yderligere tariffer. Det ville gavne Kina, USA og hele verden. Vi håber, at begge sider fortsat vil arbejde sammen, fremme forhandlingerne, og nå en aftale i flere fase så snart som muligt," sagde handelsministeriets talsmand Gao Feng.

Gao pegede på, at en delvis aftale vil genskabe tilliden og reducere usikkerheden, og begge sider holder fast i en tæt dialog.

Kinas premierminister Li Keqiang sagde også torsdag, at Kina og USA bør løse deres uoverensstemmelser gennem dialog.

"Kina vil skabe et internationalt forretningsklima styret af lovgivningen, hvor hjemlige og udenlandske virksomheder behandles lige."

Den delvise handelsaftale, som blev nået sidste fredag i Washington, betyder, at planlagte toldforhøjelser på kinesiske varer i denne uge ikke trådte i kraft. Her var planen, at tolden på varer for 250 mia. dollar skulle løftes til 30 pct. fra 25 pct.

Til gengæld vil Kina øge sine indkøb af amerikanske landbrugsvarer betydeligt, for mellem 40 og 50 mia. dollar, fortalte USA's præsident Donald Trump, ligesom Kina vil give indrømmelser på området for intellektuel ophavsret, inden for finansielle tjenester og på valutaområdet.

USA og Kina indgår delvis handelsaftale

Handelskrig sætter loft på olieprisen 

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs