EnergiWatch

Handelskrig sætter loft på olieprisen

Onsdag kompenserede et fald i amerikanske olielagre for uroen, som handelskrigen mellem USA og Kina ellers har skabt.

Foto: Tom Ingvardsen/Ritzau Scanpix

Oliepriserne er faldet en smule tilbage torsdag morgen efter et par dage med stigninger.

Onsdag var et fald i de amerikanske olielagre med til at mildne de bekymringer, der har været omkring en svækket olieefterspørgsel afledt af handelsstridighederne mellem USA og Kina, som risikerer at ramme den globale vækst.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 60,13 dollar mod 60,74 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 55,57 dollar mod 56,32 dollar onsdag eftermiddag.

De amerikanske olielagre faldt med 10 mio tønder i sidste uge og ramte det laveste niveau siden oktober 2018, oplyste Energy Information Administration (EIA) onsdag. Imidlertid var en stigning på 1,6 pct. i amerikansk produktion i samme periode med til at dæmpe prisoptimismen, skriver Bloomberg.

Ifølge Bloomberg News er faldet i olielagrene et klart tegn på, at Organisationen af Olieeksporterende Landes produktionsnedskæringer har haft en effekt på markedet. Oliepriserne er dog stadig på vej mod et månedligt tab, da der ikke er nogen hurtig løsning på de langvarige handelsstridigheder mellem USA og Kina.

"Den globale handelskonflikt vil sætte et loft på olien, og forhindre priserne i at stige yderligere," siger Kim Kwangrae, der råvareanalytiker ved Samsung Futures Inc., til Bloomberg News.

Trods faldet i de amerikanske olielagre er markedet stadig bekymret for den stigende amerikanske produktion, som også er grunden til, at markedet ikke reagerede så kraftigt på det store dyk i olielagrene, som kunne have været tilfældet.

Torsdag morgen koster en troy ounce guld 1542,30 dollar mod 1538,11 dollar onsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber torsdag morgen 5685 dollar mod 5703 dollar onsdag eftermiddag.

Fjernvarmen: Forældet regnemodel bag omstilling af en halv mio. boliger

I Kina vokser usikkerheden

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere