EnergiWatch

Trumps energiminister rygtes på vej ud

En af Trumps længst siddende ministre og præsidentens bannerfører for udvikling af bl.a. olie- og gasindustrien, Rick Perry, ventes ifølge bl.a. New York Times at trække sig inden årets udgang.

Foto: BERNADETT SZABO/REUTERS / X02784

USA's energiminister Rick Perry, der er en af de længst siddende ministre i Trump-administrationen forlader sin post inden året udgang. Det skriver flere amerikanske medier, heriblandt Politico og New York Times.

Rick Perrys tid i Energiministeriet har været præget af hårde kampe om fremtiden for kul og atomkraft i USA, hvor Perry aggressivt har fremmet Donald Trumps dagsorden om fossile energikilder. Samtidig har han forsøgt at komme kriseramte kul- og atomkraftværker til undsætning, støttet udviklingen af olie og gas, mens begejstringen for støtte til vind, sol og andre vedvarende energikilder har været begrænset, skriver New Yok Times.

Kulkraftværker i USA lukker trods Trumps løfter

Ifølge avisens kilder forventes Rick Perry, 69, at meddele sin afgang inden for de kommende uger.

Mens der spekuleres i årsagen til Perrys exit, så skriver Politico, at det er et et åbent spørgsmål, hvorvidt han kommer til at bruge en del af sin tid som ex-minister på at besvare spørgsmål om Ukraine. Det handler om, hvorvidt Trump har tilbageholdt militær støtte til Ukraine for at presse landets regering til at indlede en formel undersøgelse af den demokratiske rival Joe Biden og denne søn Hunter Biden, der har siddet i bestyrelsen for den ukrainske naturgasproducent Burisma.

Rick Perry ledte en amerikansk delegation i Ukraine i maj i år i forbindelse med indsættelsen af den nye præsident Volodymyr Zelensky.

Amerikansk enegang komplicerer Nord Stream for danske selskaber

Trumps minister bruger BMW til at sælge dyr naturgas til EU

Trump kræver stop for lukning af kulværker

USA skyder trecifret millionbeløb i atomforskning

 

 

 

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere