EnergiWatch

Liberal Alliance vil støtte regeringens klimalov

Liberal Alliance melder nu ud, at de er klar til at støtte regeringens klimalov med en målsætning om 70 pct. reduktion i drivhusgasser, så længe vejen dertil ikke går i clinch med vækst og personlig frihed. Dermed er Venstre og Nye Borgerlige de eneste partier, der ikke har meldt støtte til målsætningen ud.

Foto: Finn Frandsen

Først var der en, så var der to, og nu er der tre.

De blå partier stimler i disse dage rundt om regeringens klimalov for at støtte en 70 pct. reduktion af drivhusgasser frem mod 2030 i forhold til 1990-niveau. Den 16. september støttede Konservative op, den 19. september var det Dansk Folkeparti, og nu er det så Liberal Alliances tur til at stoppe op.

Det skriver Altinget.

"Vi synes, at vi i Danmark skal have en ambitiøs målsætning om at nedbringe CO2-udledningen og udledningen af drivhusgasser generelt," siger partiets klimaordfører, Ole Birk Olesen, til Altinget.

Han understreger dog, at partiet også har andre mærkesager, og det er vigtigt for Liberal Alliances støtte, at klimapolitikken ikke trumfer alt andet. Her understreges vækst og personlig frihed som noget, Liberal Alliance ikke vil gå på kompromis med.

Med dagens udmelding er Venstre og Nye Borgerlige de eneste, der ikke har meldt deres støtte til regeringens målsætning om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 pct. ud.

Klimastrejken er nået helt ind i bestyrelseslokalet

Medie: Tysklands regering enig om klimalov 

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs