EnergiWatch

Organisationer: Regeringens slingrekurs er skyld i det beskedne salg af elbiler

Danmark er det nordiske land, hvor der bliver solgt færrest elbiler. Flere organisationer mener, at det skyldes politisk slingrekurs. Hos FDM tror man, at det store gennembrud for elbiler venter lige om hjørnet.

I Danmark har kun 3 pct. af danskerne valgt en elbil, mens tallet for Finland, Sverige og Norge er henholdsvis 6 pct. 15 pct. og 61 pct. Ifølge Dansk Energi, Dansk Elbil Alliance og Det Økologiske Råd skyldes det de seneste fire års politiske zigzagkurs, skriver Politiken.

Frem til 2015 gik salget af elbiler fint, fordi de på det tidspunkt var fritaget for registreringsafgift. Men for ikke at slå et kæmpe hul i statskassen vedtog regeringen sammen med Det Radikale Venstre og Socialdemokratiet, at man trinvis over en femårig periode ville genindføre registreringsafgiften på elbiler til 20 pct. i 2016, til 40 pct. i 2017, til 60 pct. i 2018 osv. Det fik en dramatisk effekt på salget af elbiler, der nærmest gik i stå. Hos FDM mener man dog, at det blot er et spørgsmål om tid, før Danmark følger efter.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs