EnergiWatch

Donald Trump kritiserer EU efter udsættelse af brexit

Den amerikanske præsident kalder EU en "brutal handelspartner".

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Andrew Harnik

USA's præsident, Donald Trump, langer ud efter EU, efter at unionen er blevet enig med Storbritanniens premierminister, Theresa May, om at udsætte brexit.

På Twitter skriver USA's præsident:

"Synd at EU er så hård mod Storbritannien og brexit. EU er ligeså brutal som handelspartner med USA, hvilket vil ændre sig."

"I livet skal man nogle gange lade folk trække vejret, før det hele kommer tilbage og bider én," skriver han også.

EU blev enig med Storbritannien natten til torsdag om at udsætte brexit til 31. oktober - med mulighed for at træde ud før.

Det skete på et krisetopmøde i Bruxelles, hvor Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen, deltog sammen med overhovederne for alle 28 medlemslande af EU.

"Det er en mellemlang frist, som udtrykker et kompromis i egne rækker," siger Lars Løkke Rasmussen om den fleksible forlængelse af fristen for brexit.

Theresa May tager tilbage til London, hvor hun torsdag eftermiddag vil holde tale for Underhuset, skriver The Guardian.

Trods Trumps løfter: Kulmineselskab nær bankerot

Trumps rådgivere anklages for forsøg på salg af atomteknologi  

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs