EnergiWatch

Dansk Energi advarer om konkurser med nye kraftvarmeregler

Fronterne mellem de to mest magtfulde interesseorganisationer i energibranchen bliver trukket yderligere op. Dansk Energi mener, at Dansk Fjernvarmes ønsker til en ny regulering kan få "helt uoverskuelige konsekvenser" og i værste fald resultere i konkurser på området.

Foto: Atlas Copco

Brancheorganisationen Dansk Energi advarer om alvorlige konsekvenser og i værste fald konkurser blandt danske kraftvarmeværker, hvis fordelingen af omkostninger mellem varme- og elproduktionen standardiseres, når værkerne producerer kraftvarme, dvs. varme og el på samme tid.

Som et centralt element i en ny regulering af den danske forsyningssektor har Energistyrelsen gennem det sidste år arbejdet på at få fastlagt en fordelingsnøgle, der skal sikre en ligelig fordeling af omkostningerne mellem de to typer energiproduktion. En sådan nøgle anses som nødvendig, når de omkring 270 selskaber, der er omfattet af den nye regulering, i fremtiden skal benchmarkes mod hinanden med fælles standarder, omkostningsrammer, samme regnskabs- og afskrivningsprincipper og andet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs