EnergiWatch

Regeringen vil indføre skattefradag på grønne firmabiler

Små og mellemstore elbiler skal være billigere, lyder et forslag i regeringens kommende klimaudspil, som bliver præsenteret tirsdag. Det skriver DR Nyheder.

Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Der skal for alvor gang i salget af grønne biler herhjemme, og derfor vil regeringen fremover gøre det billigere at købe små og mellemstore elbiler og andre lav- og nulemissionsbiler.

Det fremgår af regeringens klima- og luftudspil, som præsenteres i morgen. Udspillet indeholder i alt 39 initiativer og er blevet døbt "Sammen om en grønnere fremtid".

Det skriver DR Nyheder.

Konkret foreslår regeringen at udskyde den planlagte stigning i registreringsafgiften for el- og plugin-hybridbiler med et år og samtidig indføre et forhøjet fradrag på 40.000 kroner i 2019 for grønne bilejere. Fradraget skal ifølge udspillet stige til 77.500 kroner i 2020.

Forslaget vil betyde, at en elbil med en pris på for eksempel 375.000 kroner kommer ned på 345.000 kroner, hvis man køber den i 2019.

Hos brancheorganisationen Dansk Elbil Alliance hilser man forslaget velkomment.

"Vi regner med, at det vil gøre det muligt for flere danskere at købe elbiler, også med længere rækkevidde end den vi har i dag," siger branchechef Lærke Flader til DR Nyheder.

Vi regner med, at det vil gøre det muligt for flere danskere at købe elbiler, også med længere rækkevidde end den vi har i dag,"

Lærke Flader, branchechef, Dansk Elbil Alliance

"Det vil reelt betyde en afgiftsfritagelse på små og mellemstore elbiler. Det vil også betyde, at nogle af de mellemstore elbiler, som i dag har en registreringsafgift, vil blive fritaget. Så det vil blive en fordel for de biler," siger hun.

Det fremgår desuden af klima- og luftudspillet, at regeringen vil nedsætte en kommission, der skal komme med konkrete forslag til, hvordan regeringen kan nå sit mål om at stoppe salget af benzin- og dieselbiler i 2030.

Den nye kommission skal også komme med forslag til, hvordan samfundet fremover får penge i statskassen, når indtægterne fra de nuværende brændstofafgifter bliver mindre som følge af teknologiudviklingen.

Statskassen indkasserer i dag omkring 50 milliarder kroner årligt fra bilrelaterede afgifter, eller cirka fem procent af statens samlede indtægter, og derfor får kommissionen også til opgave at komme med forslag til alternative indtægter i fremtiden.

Regeringen vil samtidig indføre et skattefradrag for medarbejdere, der får stillet en grøn firmabil til rådighed af sin arbejdsplads, på 30.000 kroner. Fradraget skal gælde for en endnu ikke tidsafgrænset periode.

Forslaget har til formål at gøre grønne firmabiler mere attraktive samt at styrke brugtvognsmarkedet. Firmabiler bliver i dag udskiftet langt hyppigere end privatbiler, og derfor bliver mange brugte firmabiler solgt videre.

(Dette er en citathistorie fra DR Nyheder, som er distribueret af Ritzau).

Regeringen i kovending: Vil droppe højere afgift på elbiler

Taxabranchen om politisk krav til grønne biler: Det bliver en udfordring uden tilskud

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs