EnergiWatch

Minister vil bane vej for lagring af CO2 i Danmark

Klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt vil øremærke et trecifret milliontilskud til at få undersøgt potentialet i at gemme CO2 i undergrunden samt i jord og skov. De alternative lagringsmuligheder er nødvendige, hvis klimamålene skal nås, lyder det.

Foto: /ritzau/Jens Dresling

Det er usandsynligt at verden når klimamålene slået fast i Paris-aftalen, hvis ikke landene begynder at lagre CO2. Det erkender klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V), der derfor vil afsætte 100 mio. kr. til forskning i potentialet for lagring af CO2 i Danmark, skriver Berlingske.

"Hvis vi skal nå målet om at være nulemissionssamfund i 2050, kan vi ikke alene reducere os til det. Så er vi nødt til at se på andre muligheder, herunder ikke mindst optag af CO2 i jord og skov," siger ministeren og peger på, at mulighederne for at trække CO2 ud af atmosfæren bl.a. kunne være ved indfangning fra kraftværker eller øget skovvækst, skriver Berlingske.

Den nye forskningspulje er en del af regeringens nye klimaplan, der bliver offentliggjort i den kommende uge. De 100 mio. kr. vil i den forbindelse blive afsat til 2021-2022.

Hvorvidt der skal udtages jord eller andre arealer til CO2-lagring er for tidligt at sige, oplyser han. Først efter pengene er afsat, vil ministeren udpege nogle områder, der skal undersøges nærmere, skriver Berlingske.

Lilleholt: Regningen for den grønne omstilling er betalt tilbage

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs