EnergiWatch

Kraftnät vil rette op på propproblem - Langtfra tilstrækkeligt siger Dansk Energi

Netforbindelsen mellem Danmark og Sverige bliver blokeret i mere end halvdelen af tiden, men nu melder Svenska Kraftnät efter kritik fra Dansk Energi, at de arbejder på problemet. Hos Dansk Energi er man langtfra tilfredse med udmeldingen, som de kalder utilstrækkelig.

Foto: Ellevio

Svenska Kraftnät fortæller, at de vil rette op på flaskehalsen mellem Sverige og Danmark, der betyder, at transmissionsforbindelserne mellem Danmark og Sverige bliver begrænset fra svensk side i mere end halvdelen af tiden.

I dag er der forbindelse mellem Danmark og Sverige fra Jylland og Sjælland. Men Ifølge Dansk Energi sætter svenskerne begrænsninger 59,5 pct. af tiden i forbindelsen fra Sjælland, mens der er begrænsninger på forbindelsen fra Jylland i 53,8 pct. af tiden.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs