EnergiWatch

Tidligere energiminister vil tilbage til Folketinget

Rasmus Helveg Petersen vipper den tidligere spidskandidat for Radikale Venstre på Fyn af pinden, og han kommer dermed til at stå øverst blandt på listen over radikale folketingskandidater i storkredsen.

Foto: Peter Hove Olesen, Polfoto

Næste folketingsvalg kan betyde et gensyn med den gammel kending i energibranchen, nemlig den forhenværende energi- og klimaminister Rasmus Helveg Petersen.

Netmediet Altinget kan i dag fortælle, at den 49-årige radikale politiker vil blive opstillet som partiets spidskandidat i Fyns Storkreds ved næste valg. Det er sket ved en urafstemning, hvor Rasmus Helveg har vundet over den tidligere spidskandidat Camilla Hersom.

Ved det seneste valg i 2015 fik Radikale Venstre ikke nok stemmer på Fyn til at få et mandat valgt ind i Folketinget, ligesom den generelle tilbagegang på ni mandater også betød, at Rasmus Helveg ikke blev valgt fra Sjællands Storkreds.

Næste folketingsvalg skal senest afholdes den 17. juni 2019.

Rasmus Helveg Petersen arbejder i dag som direktør for Institut for Flerpartisamarbejde.

Tidligere energiminister tørner sammen med Lilleholt: Vi mister den grønne førerposition

Regeringen udskyder lovet analyse igen, igen, igen

Forsiden lige nu

Velux-chef jagter fortsat opkøb

Det helt store opkøb udeblev i 2017, men direktøren i VKR Holding garanterer, at det fortsat er planen at vokse både organisk og gennem opkøb.

Endnu et Maersk-skib ramt af brand i container

Endnu et Maersk-skib, Maersk Kensington, er blevet ramt af en brand i en container torsdag aften. Branden er under kontrol, og alle besætningsmedlemmer er i sikkerhed. Indtil videre tyder det ikke på, at der er sammenhæng med ulykken på Maersk Honam.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere