EnergiWatch

PKA's investeringer nød godt af lukrativ havvind i 2017

En pæn udvikling på verdens aktiemarkeder satte skub på afkastet hos pensionskassen PKA sidste år, hvor også investeringer i vedvarende energi og ejendomme trak op.

Foto: Siemens

Pensionskassen PKA nåede i 2017 et afkast på 16,7 mia. kr. - svarende til en forøgelse af formuen på 7,8 pct. Det oplyser PKA, der blandt andet investerer pensioner for sygeplejersker og lægesekretærer og har omkring 300.000 medlemmer.

Resultatet er en mindre tilbagegang fra 2016, hvor formuen blev øget med 17,5 mia. kr. eller 8,8 pct. Cirka en tredjedel af PKA's midler er investeret i noterede og unoterede aktier, og de gav sidste år afkast på 17,2 pct. og 18,8 pct. Det skal ses i lyset af et godt aktieår, hvor MSCI World Index steg 20,1 pct.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs