EnergiWatch

BP og Statoil køber sig til yderligere 32 år i Aserbajdsjan

Mod en engangsbetaling på 3,6 mia. dollar og en overdragelse af store ejerandele til regeringen sikrer BP, Statoil og andre internationale olieselskaber sig yderligere 32 år i lukrative oliefelter.

Foto: Leif Berge - Statoil

Erfaringerne må være gode, og fremtidsudsigterne endnu bedre. I hvert fald vælger en række internationale olieselskaber, herunder BP, Statoil og Chevron, at kaste en større milliardsum i oliefelterne Azeri, Chirag og Gunashli i Aserbajdsjan. Dermed sikrer selskaberne sig rettigheden til at bore efter olie og gas i området de næste 32 år.

Felterne, der alle er beliggende i Det Kaspiske Hav, har været drevet af et joint venture mellem olieselskaberne BP, Chevron, Inpex, Statoil, ExxonMobil, TP, Ithochu og ONGC. Olieselskaberne har været aktive i Aserbajdsjan i 23 år, og har i alle årene samarbejdet med det statslige olieselskab State Oil Company of the Republic of Azerbaijan (SOCAR).

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs